Rosen-metodi - Vihreä Huone Oulu
Matkapuhelin

045 129 9559

Sähköpostiosoite

info@vihreahuone.fi

Sijainti

Kirkkokatu 2, Oulu (Franzenin talo)

Mitä Rosen-metodi on? – Salliva kosketus avaa tietä tunteisiin

Rosen-metodi on fysioterapeutti Marion Rosenin kehittämä kehoterapiamuoto. Siinä käsitellään jännittyneitä lihaksia pehmeästi, mutta kuitenkin tuntuvasti. Rosen-hoidossa terapeutin kuuntelevien käsien ja läsnäolevan olemuksen avulla meillä on mahdollisuus saada kosketus kehossamme oleviin jännityksiin ja hellittää niistä. Hoito vaikuttaa hermojärjestelmäämme ja tekee meidät sisältä käsin tietoisemmaksi omasta elävästä kehostamme. Hoito lisää ymmärrystä omista toiminta- ja reagointitavoista ja mahdollistaa sitä kautta muutoksen. Oivallamme, että omaa itseä on mahdollista kuunnella ja alamme avautua enemmän omaksi itseksemme ja näyttää, kuka olemme.

Rosen-metodi sopii esimerkiksi sinulle, jos kärsit stressistä, uniongelmista, kivuista, joille ei löydy lääketieteellistä syytä tai olet selittämättömän väsynyt.

Mitä hyötyä Rosen-hoidosta on?

  • rentoutuminen ja unenlaadun parantuminen
  • omien voimavarojen lisääntyminen kun lihasjännitykset hellittävät
  • tunteiden tunnistaminen ja kohtaaminen
  • fyysisten kipujen ja kireyksien vähentyminen
  • itsetuntemuksen lisääntyminen ja omien rajojen selventyminen
  • omien asenteiden tiedostaminen
  • muistojen ja mielikuvien aktivoituminen
  • yleinen hyvinvoinnin ja luovuuden kasvaminen
  • omien tarpeiden ja uusien valintamahdollisuuksien löytäminen
  • itseilmaisun mahdollisuuksien lisääntyminen
Photo by Alina Sofia on Unsplash

Yleistä hoidosta:

Käyntikerta on n. tunnin mittainen ja käsittely tehdään hoitopöydällä. Hoidon aikana voidaan puhua asiakkaan tuntemuksista, terapeuttia sitoo vaitiolovelvollisuus Hoidon jälkeen on hyvä varata itselle rauhallista aikaa. Rosen-metodi ei sovi: Kriisin akuutissa vaiheessa, päihderiippuvaisille, voimakkaan psyykelääkityksen aikana, akuutissa tulehdussairaudessa (esim. akuutissa vaiheessa oleva syöpä), lapsille ja nuorille.

Kuinka usein hoidossa käydään?

Hoitokertojen määrä vaihtelee yksilöllisesti. Kokemus on osoittanut, että aluksi on hyvä käydä hoidossa pari kolme kertaa noin kahden viikon välein. Näin saa käsityksen siitä, miten hoito toimii. Jatkossa on tärkeää uutta aikaa varattaessa, että kuuntelee omaa itseään. Hoidoissa voi käydä pitkäänkin ja pitää haluttaessa taukoja.

Tässä menetelmässä on kysymys muuttumisesta – ihmisestä, joka luulemme olevamme – ihmiseksi, joka todella olemme

Marion Rosen

Rosen terapeuteilla on pitkä koulutus, kehoterapeutiksi opiskellaan min. 4 – 5 vuotta. Teemme 350 harjoitushoitoa ennen valmistumista. Koulutus on prosessiluonteista ja se antaa valmiudet terapeuttiseen työskentelyyn erilaisten asiakkaiden kanssa. Teen hoitoja nimikkeellä terapeuttiharjoittelija ja hoidon hinta on edullisempi harjoitusjaksoni ajan.

Tervetuloa Rosen hoitoon!

Ajanvaraus netissä tai puhelimitse 0400 231 864 / mervi.riipinen [at] gmail.com